Helsingør Arrest


Arresthuset i Helsingør er landets nyeste. Da det blev taget i brug den 1. august 1992, var det også landets største. Der er plads til 69 indsatte, og der er ansat ca. 40 fængselsfunktionærer.

 

Da huset er nyt og teknisk moderne, mener vi, at det fysiske arbejdsmiljø burde være i orden. Men hensyn til det psykiske arbejdsmiljø, så er det en fælles opgave, som vi alle må være med til at løse.

Vi har et godt og tæt samarbejde med Helsingør politi. De fleste af de arrestanter, vi har, hører til Helsingør politikreds.

 

En gang om ugen får vi besøg af en bibliotekar. Bibliotekslokalet bliver også tit brugt som samtalerum, bl.a. til forsvarerbesøg om aftenen.

 

Vi har vores egen sygeplejerske som arbejder 4 dage om ugen. Der er lægekonsultation en gang om ugen. Hver uge får vi besøg af præsten og en gang pr. måned har vi tilknyttet en imam.

 

Arresthuset har en timelærer tilknyttet. Undervisningen tilrettelægges efter den enkeltes ønsker og behov. Der er oftest tale om genopfriskning af grundlæggende skolekundskaber i dansk, matematik og engelsk, og der kan til tider støttes op om arrestanter, som er under uddannelse.

 

 


 

 

 

 

Links:

 

 

Kriminalforsorgen.dk

 

Advokatsamfundet

 

Domstolene

 

Forsikringsoplysningen

 

 

 

ultrices posuere cubilia Curae;
Null